Presse

  Wonderful Days er KFUM og KFUK's største nationale begivenhed, som finder sted hvert tredje år. Som journalist er du meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere - eller måske endda har lyst til at kigge forbi.

  PRESSEMEDDELELSE

  1000+ unge til festival på Blåkilde Efterskole

  Den 6.-10. juli fyldes Blåkilde Efterskole ved Tarm af over 1.000 unge til festivalen Wonderful Days. Temaet er Lose Control, og på programmet er musik af bl.a. Turboweekend, aktivitetszoner og hytter i trætoppene. Det er den kirkelige børne- og ungdomsbevægelse KFUM og KFUK i Danmark, der står bag.

  I uge 27 fejrer over 1.000 unge og frivillige sommeren og fællesskabet med musik, koncerter, sport, krea, tech, wildlife, debat, samtaler og meget mere.

  Det sker på Wonderful Days - en festival for teenagere mellem 13 og 19 år, arrangeret af frivillige i KFUM og KFUK i Danmark. Temaet for festivalen er ‘Lose Control’, og her kan de unge slippe kontrollen og lade sig opsluge for en stund i fællesskab med andre.

  Wonderful Days er en festival med høj intensitet, men også eftertanke og debat. Mellem de mange aktiviteter samles alle i det store festivaltelt og i små WonderGroups for at snakke og diskutere ting som kaos, kontrol, 12-taller, kropsidealer, magtesløshed, frihed, Gud, ansvar og drømme. 

  Over 80 internationale gæster

  Wonderful Days bliver et sammensurium af indtryk og følelser for danske og internationale deltagere.  KFUM og KFUK er en del af verdens største ungdomsbevægelse YMCA/YWCA, og der kommer gæster fra søsterorganisationer og samarbejdspartnere verden over.

  Der vil i alt være over 80 internationale deltagere fra Myanmar, Palæstina, Skotland, Makedonien, Ukraine, Litauen, Serbien, Kosovo, Hong Kong, Sydafrika, Holland og USA. 

  Træhuse, musik og aktivitetszoner

  I dagene op til festivalen har frivillige bygget platforme og hytter i trætoppene ved Blåkilde Efterskole. Her kan man bl.a. besøge ’MinglaBARen’ – en café, der støtter KFUM og KFUK’s internationale projekt ’Minglabar Myanmar’.

  De mange deltagere kan udfolde sig ved en række aktivitetszoner, der tæller alt lige fra rulleski og genbrugsguld til sport og performance.

  Wonderful Days har flere aktiviteter end de fleste festivaler, men der vil selvfølgelig også være musik, hvor deltagerne kan samles foran scenen til koncerter med bl.a. Turboweekend, Blaue Blume og Emilie Esther fra X Factor, der også har stået for indspilningen af årets festivalsang ’Young and Wonderful’.

  Fredag er store besøgsdag

  Fredag den 6. juli er festivalen åben for alle, der har lyst til at kigge forbi.

  Her kan familie og venner få lov at mærke festivalstemningen, spise helstegt pattegris, bede fadervor i kor med over 1.000 andre, opleve aktivitetszonerne og slå sig løs til dagens koncerter.

  wd16_program-pdfSe programmet her

  Om Wonderful Days

  Wonderful Days er KFUM og KFUK’s største nationale event, der finder sted hvert tredje år. Festivalen tog sin begyndelse i 1978 og fungerede indtil 2010 under navnet ’Ung Uge’. Wonderful Days er en festival arrangeret af frivillige under KFUM og KFUK i Danmark. På Wonderful Days 2016 er der over 700 deltagere og 300 frivillige.

  Festivalen er fri for alkohol og andre rusmidler.

  Om KFUM og KFUK i Danmark

  KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der arbejder for at skabe relevante tilbud til børn og unge, der giver livsmod og handlemuligheder i forhold til både trosliv og samfundsliv. Vi tilbyder aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet og et globalt fællesskab gennem verdens største ungdomsbevægelse YMCA samt YWCA. Vi har ca. 9.000 medlemmer i Danmark.

  Besøg KFUM og KFUK's hjemmeside